Tečaj ” Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja”

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod temeljem Pravilnika o uvjetima za provođenje programa javno dostupne rane defibrilacije (NN 120/2013) i Zakona o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/2010), a na temelju javnih ovlasti iz čl.8, organizira osposobljavanje osoba za provođenje osnovnih mjera održavanja života, uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora.

  • Cijena tečaja: 300,00 kn po polazniku (tečaj 7,5345 = 39,82 EUR)
  • Trajanje: 6 (nastavnih ) sati
  • Vrijeme i termin tečaja određuje se po dogovoru
  • Broj polaznika: 6 (šest) po grupi
  • Nakon Tečaja polaže se pismena i prolazi praktična provjera znanja na temelju koje se izdaje Uvjerenje o osposobljavanju
  • Tečaj provode liječnici s licencom
  • Mjesto održavanja tečaja: prostorije GDCK Slav. Brod

Dodatne informacije o tečaju: 035/550-495 ili na mail: financije.gdcksb@gmail.com
Odredbe iz Pravilnika

Program javno dostupne rane defibrilacije provodi se u cilju zdravstvene izobrazbe i prosvjećivanja šireg stanovništva i upoznavanja o važnosti rane defibrilacije, ranog obavještavanja županijskih zavoda za hitnu medicinu, te provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja(automatskog vanjskog defibrilatora) od osoba koje su za to osposobljene u slučaju da se srčani zastoj dogodi u okruženju gdje je postavljen AVD uređaj.

Temeljem Pravilnika o uvjetima za provođenje programa javno dostupne rane defibrilacije (NN 120/13) iz čl.7, prije postavljanja AVD uređaja na utvrđeni prostor, vlasnik AVD uređaja obvezan je osigurati osposobljavanje radnika za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja sukladno programu tečaja iz članka 6. ovog Pravilnika.

Obavezno osposobljavanje osoba za provođenje postupaka oživljavanja uz upotrebu AVD uređaja provodi se na temelju programa tečaja osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja koji je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod pripremilo i ovlašteno je za provođenje.

Skip to content