Ostvari! – Faza 1

Ostvari! - Faza 1

16. ožujka 2018. godine, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod na čelu s ravnateljicom Milenom Plivelić Grgić, dipl.soc.radnicom potpisalo je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (kodni broj: UP.02.1.1.0092) u sklopu programa zapošljavanja žena – Zaželi.

Projekt pod nazivom Ostvari! , u cijelosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 8.280,359,62 kn istog dana započinje s pripremom, a nakon natječaja za posao Gerontodomaćice, u kojem vrši potražnju za 55 zaposlenica na projektu, s provedbom počinje 1.lipnja, 2018.godine.


plakat

Projekt ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumjeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti, te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika operacije, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu koji žive u teško dostupnim i slabo naseljenim mjestima. S obzirom na područje djelovanja i iskustvo Gradskog društva Crvenog Križa Slavonski Brod, te veliku mrežu volontera, upoznati smo s potrebama nezaposlenih žena, žena u nepovoljnom položaju, ali i starih i nemoćnih osoba.

Korisnik ovog projekta je Hrvatski Crveni Križ Gradsko društvo Crvenog Križa Slavonski Brod.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Svaku zaposlenu ženu očekuje rad u lokalnoj zajednici kroz usluge čišćenja, pripreme obroka, nabavke i dostave ljekova te brige o zdravlju krajnjih korisnika. Također svakoj će zaposlenici biti plaćena edukacija i osposobljavanje za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, ostvarenje radnog odnosa na 24 mjeseca i bicikl za prijevoz do krajnjih korisnika.

Krajnji korisnici ovog projekta su starije i nemoćne osobe, osobe s invaliditetom koje nisu u mogućnosti same zadovoljiti svoje životne potrebe iz financijskih ili zdravstvenih razloga ili žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Rezultati projekta :

  1. Dodatna edukacija i osposobljavanje 55 žena starijih od 50 godina sa najviše srednjom stručnom spremom, čime će se ojačati radni potencijal jednog dijela nezaposlenih osoba.
  2. Omogućava pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama starijim od 50 godina s naglaskom na teško dostupna područja što doprinosi smanjenju nezaposlenosti.
  3. Poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.LETAK

Link natječaja za zapošljavanje žena:

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=91936178
Poveznica na objave postupaka javne nabave:

Nabava usluga verificiranog obrazovanja odraslih

https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=3339440

Nabava higijenskih potrepština za krajnje korisnike

https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=2705391

eu
Skip to content