Volonteri GDCK Slavonski Brod

Volonteri GDCK Slavonski Brod

Tijekom 2023., volonteri su sudjelovali na prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine, također, na distribuciji humanitarne pomoći korisnicima lokalnog stanovništva, uređenju skladišta, radu Kluba mladih, provedbi projekata, pomagali su pri selidbi Društva i useljavanju u novo izgrađeni i renovirani prostor u ulici Ante Starčevića, u čišćenju i pripremanju novih prostora za useljenje, kao i u tradicionalnim akcijama Hrvatskog Crvenog križa. Većina volontera uglavnom su srednje životne dobi (od 46 do 65), zatim zaposlene osobe, umirovljenici, studenti i članovi udruga.

Organizirali smo mrežno volontiranje, kako bi pomogli i drugim udrugama, kao što su Marijini obroci, Ustanova za odgoj i rehabilitaciju djece Zlatni Cekin, a volonteri Društva su pomogli i na Europskom prvenstvu u kajaku u srpnju 2023. Sudjelovali su u programima Europskog doma Slavonski Brod, projektima za raseljene osobe, socijalnim programima PUK-a, Projekta FEAD – podjele humanitarnih paketa za osobe u potrebi.

Volonteri nesebično doprinose, razvijaju programe Crvenog križa na korist i dobro mladih i starijih osoba u potrebi, a razvijaju svoje osobne sposobnosti i potencijale, stječu nova znanja, iskustva i nove kompetencije.

Skip to content