Održana završna konferencija projekta „Senior Club“

Održana završna konferencija projekta „Senior Club“

27. studenog 2023. godine održana je završna konferencija projekta Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod  pod nazivom „Senior Club“, u okviru poziva „Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

Tim povodom svečano je otvorena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, koja se prostire na 1187 kvadrata. 

U energetski učinkovito obnovljenim prostorima pružat će se usluge za prevenciju institucionalnog smještaja starih i nemoćnih stanovnika Brodsko-posavske županije putem programa Dnevnog boravka te sportskih programa, predavanja, pravne i psihosocijalne pomoći, informatičkih, kulturno-umjetničkih i drugih radionica u koju svrhu je ugrađeno  i dizalo, prilazu su dograđene invalidske rampe te oznakama u Brailovu pismu.

Također, nabavljeno vozilo omogućuje pružanje Pomoći u kući i distribuciju hrane na području Brodsko-posavske županije za potrebite osobe koje žive u vlastitom domu.

Cilj projekta kojem je podrška i pomoć starijim sugrađanima za aktivniji život, poboljšanje pristupa izvaninstitucionalnim uslugama ranjivim skupinama s područja Brodsko-posavske županije. Centar za razvoj Brodsko-posavske županije pružio je stručnu podršku Gradskom društvu Crvenog križa Slavonski Brod  u pripremi i provedbi projekta „Senior club“.

Vrijednost projekta je 1.908.915,53 EUR, odnosno 14.382.724,07 kuna, a sufinanciran je u 100% iznosu od strane Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje od 1.5.2020. godine do 30.11.2023. godine.

Skip to content