Posjet GDCK Županja i partnerskih organizacija Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa

Posjet GDCK Županja i partnerskih organizacija Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa

27.04.2023.

Edukacijski centar Hrvatskog Crvenog križa je 27.04.2023. godine posjetilo 20 djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Županja i partnerskih organizacija na projektu „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19. Partnerske organizacije su društva Crvenog križa Vinkovci, Vukovar, Ilok, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Novska i Hrvatska Kostajnica.

Prije dvodnevne edukacije na temu „Upoznavanje s nacionalnim propisima povezanim s prikupljanjem i dijeljenjem humanitarne pomoći. Obveze stalnih prikupljatelja kao i obveze posrednika u radu s hranom.” 20 djelatnika i volontera navedenih društava Crvenog križa tijekom obilaska Edukacijskog centra upoznalo se s razvojem, djelovanjem i radom Hrvatskog Crvenog križa i Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, putem multimedijalnog, interaktivnog sadržaja.

Volonteri koji su nas posjetili na područjima djelovanja svojih društava Crvenog križa gotovo svakodnevno volontiraju na poslovima prikupljanja i podjele humanitarne pomoći te su u redovitom kontaktu sa korisnicima kojima je susret s volonterima nešto čemu se posebno vesele i raduju te im obogaćuje živote.

Skip to content