Hrvatski Crveni križ počinje proces podjele novčane pomoći

Hrvatski Crveni križ počinje proces podjele novčane pomoći

Hrvatski Crveni križ počinje proces podjele novčane pomoći stanovništvu stradalom u potresu. Sve potrebne informacije pronađite na linku: https://bit.ly/3cmq4Cj

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane s potresom pogođenog područja, a koji ispunjavaju navedene kriterije, da popune zahtjev za isplatu novčane pomoći. Zahtjevi se zaprimaju sljedeća tri tjedna, završno s 19. veljače 2021. godine.

Stanovnici potresom pogođenih područja koji se trenutno nalaze u Slavonskom Brodu Zahtjev mogu podnijeti radnim danom od 07,00 – 15,00 sati u Crvenom križu, Ante Starčevića 13.Informacije na telefon: 035/408-620.

KRITERIJI

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište na dan 28. / 29. prosinca 2020. godine na potresom pogođenom području u nekretnini koja je pretrpjela materijalna oštećenja, a koja će se demonstrirati fotografijama, potvrdom statičara ili izjavom / opisom oštećenja, fotografijom naljepnice i slično. Potresom pogođeno područje uključuje Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

– OIB svih članova kućanstva

-Kao dokaz oštećenosti zahtjevu možete priložiti:- izjavu ili opis oštećenja koji se upisuje u praznu kućicu,- fotodokumentaciju odnosno fotografije oštećenog objekta,- izjavu ili opis oštećenja koju se ste dobili od statičara koji vam je objekt pregledao,- fotografiju naljepnice kojom je utvrđeno oštećenje (molimo slikati na način da se vidi da je naljepnica stavljena na vaš objekt) ili- bilo koji sličan dokaz kojim možete dokazati oštećenje vaše nekretnine.

Skip to content