Odlukom predstavnika Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe od 2009. godine, 11. veljače proglašen je Danom jedinstvenog europskog broja 112 za hitne službe.

Povodom njegova obilježavanja u Slavonskom Brodu je i ove godine organizirano deveto po redu rekreativno trčanje od športske dvorane „Vijuš“ do Poloja i nazad.

Utrka je održana s ciljem promicanja zdravog načina življenja i podizanja razine spoznaje građana o značaju jedinstvenoga europskog broja za hitne službe. U održanoj utrci, dugoj pet kilometara, sudjelovali su predstavnici organizatora, pripadnici hitnih službi, članovi udruga koje aktivno sudjeluju u zaštiti i spašavanju građana te brojni rekreativci. Utrka, koja nije natjecateljskog karaktera, simbolično je započela u 11 sati i 2 minute nakon tradicionalnog fotografiranja. Osim utrke pripremljene su i brojne zanimljivosti poput izložbe vozila i opreme civilne zaštite.

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod sudjelovalo je u prezentaciji opreme i rada žurnih službi te podjelom čaja i kave.

Za potporu i sudjelovanje u obilježavanju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite,Pomoćnik ministra dr.sc.Damir Trut uručio je Zahvalnicu Gradskom društvu Crvenog križa Slavonski Brod.