Rad Hrvatskog Crvenog križa moguće je podržati doniranjem financijskih sredstava za opće programe ili specifične akcije i projekte.

Bolnica bez bolnica

Hrvatski Crveni križ je početkom 2011. počeo provedbu projekta Bolnica Bezbolnica namijenjenog djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju.

Posudionica medicinskih pomagala

Posudionice ortopedskih i medicinskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa omogućavaju besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Vaš dar za pravu stvar

Kako bismo standardizirali i olakšali prikupljanje kao i distribuciju pomoći kreirali smo paket „Vaš dar za pravu stvar“ sa sadržajem prehrambenih namirnica za dvije osobe i za četiri osobe koje se prikupljaju i dijele, a sadrže osnovne prehrambene namirnice: sol, brašno, ulje, šećer, rižu, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve.

Solidarnost na djelu

Solidarnost na djelu jedna je od najvećih akcija koju HKC provodi sve od 1973. Tradicionalno, u listopadu, je provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa. U akciji se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, higijena, novac i druga materijalna dobra.

Prikupljena dobra društva Crvenog križa dijele osobama u potrebi na svom području rada, a prema mogućnostima solidarno pomažu i drugim društvima HCK.