Projekt provodi Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod i 100% je  sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta Ostvari! započela je dana 16. ožujka 2018. godine i traje do do 15.9.2020. godine.

Vrijednost projekta je 8.280.359,62 kn. Za provedbu i upravljanje projekta zaposlena su tri djelatnika,16. ožujka 2018. godine na poslovima: voditelj,administrator i koordinator projekta. Navedeni djelatnici vode, koordiniraju rad zaposlenica, administriraju sva izvješća, ZNS-ove. Dana 15. lipnja 2018. godine zaposleno je 55 žena iz marginaliziranih skupina koje obavljaju poslove gerontodomaćice. Djelatnice su zaposlene na period od dvije godine, a predviđeni prestanak rada je 14. lipanj 2020. godine. Sve djelatnice su u sklopu osposobljavanja za rad na siguran način prošle edukacije iz zaštite na radu.

Do sada je u Projektu Ostvari! sudjelovalo 276 korisnika, a od toga su 32 nova korisnika u 2019. godini. Djelatnice zaposlene kroz projekt „Ostvari!“ pružile su 93 766 sati usluga pomoći u kući za starije i nemoćne u 2019. godini. Provedena je javna nabava Higijenskih potrepština za krajnje korisnike te je započet  postupak javne nabavke edukacije djelatnika.

Kroz nabavku i podjelu paketa higijenski potrpština u 2019. godini korisnici su primili ukupno 660 paketa higijene. Pakete su primali korisnici u periodima od 3 mjeseca. Ukupna masa podijeljenih paketa iznosi preko 30 tona. Svaki podijeljeni paket je vrijednosti 480,00 kn i namijenjen je za jednog korisnika kroz period od 3 mjeseca. Kroz pakete higijene korisnicima su dostavljena sredstva za čišćenje kuhinjskih, staklenih, drvenih i drugih površina, sredstva za pranje i omekšavanje rublja, sredstvo za odčepljivanje odvoda, osvježivač wc školjke, krpe raznih namjena, kante i perače podova, lopate za sakupljanje smeća, rukavice za pranje suđa, rukavice za jednokratnu upotrebu, sobne metle, zaštitne kirurške maske, toaletni papir, sapun, paste i četkice za zube i razne druge artikle. Korisnici u paketima dobivaju 39 različitih artikala u rasponu vrijednosti od 0,81 kn, pa sve do vrijednosti od 24,00 kn.

Smanjenjem troška nabavke higijenskih potrepština za krajnje korisnike Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod je uštedjelo preko 420 000,00 kn, za koje je tražena preraspodjela sredstava koja je na kraju i odobrena od strane posredničkog tijela. Prema toj preraspodijeli GDCK Slavonski Brod je u 2020 godini zaposlio 3 nove djelatnice na radnom mjestu gerontodomaćice u razdoblji od pet i pol mjeseci i jednoga novog administratora na razdoblje od 7 mjeseci, nabavio nove uniforme (kape, šala, prsluk, tenisice, jakne i kišobrana) za 58 djelatnica, kupio poklon pakete za sudionike završne konferencije i izradio dodatne marketinški materijal.