VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland Hrvatska od 7. do 13. listopada 2019. godine,  prikupljalo je prehrambene artikle za građane u potrebi u Republici Hrvatskoj, posebno za područje naše županije. 
Prikupljenu humanitarnu pomoć GDCK Slavonski Brod dijelit će tijekom cijele godine građanima u potrebi te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su nesebično darivali najpotrebitije. Također, veliko hvala i našem dugogodišnjem partneru trgovačkom lancu Kaufland, koji je i ove godine uz nas.
Solidarnost na djelu 2019. godine
„ NE DVOJI ZA DRUGOG IZDVOJI“Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod tijekom prošloga tjedna provelo je 47.humanitarnu sabirnu akciju « Solidarnost na djelu 2019. godine « .Financijska sredstva prikupljala su se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa.
Akcija se provodila od strane volontera, a na području grada Slavonskog Broda te pripadajućih općina: Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci, Gornja Vrba, Klakar, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Sibinj, Slavonski Šamac, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje.Sva prikupljena sredstva tijekom ove akcije bit će utrošena u cilju pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Također, ovim putem veliko hvala svima vama koji ste, u skladu sa svojim mogućnostima, donirali i time učinili dobru gestu.