Svjetski dan darivatelja krvi ❣️

Svake godine diljem svijeta, 14. 06. obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi: ,, Sigurna krv za sve”

Tom prilikom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi s ciljem kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost u slučaju potrebe za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima.

Tema ovogodišnje kampanje je redovito darivanje krvi i jedinstveni pristup sigurnoj transfuziji krvi. Ovogodišnja tema ima za cilj potaknuti što veći broj Ijudi diljem svijeta da postanu dobrovoljni, neplaćeni davatelji krvi te da redovito daruju krv na organiziranim akcijama davanja krvi, koje su ključne za izgradnju čvrstih temelja održivih i dostatnih nacionalnih zaliha krvi za sve one kojima je u datom trenutku krv po život neophodno potrebna. Samodostatnost opskrbe zdravstva sa potrebitim dozama krvi za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo i nacionalnu sigurnost neometanog funkcioniranja zdravstva.

❣️❣️

Pozivamo darivatelje krvi da se odazovu na akcije darivanja krvi:

12.06.2019. godine, srijeda- Crveni križ-09,00 – 15,00 sati
12.06.2019. godine, srijeda, Općina Donji Andrijevci- 17,00 – 19,00 sati

14.06.2019. godine, petak- Općina Brodski Stupnik- 17,00 – 19,00 sati

Svim dobrovoljnim davateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi.